Franța: Parlamentarul rus Suleiman Kerimov va fi plasat oficial sub investigație judiciară

  • 22 Noiembrie 2017 16:37
Franța: Parlamentarul rus Suleiman Kerimov va fi plasat oficial sub investigație judiciară

Parlamentarul și omul de afaceri rus Suleiman Kerimov, arestat marți seară de poliția franceză pe aeroportul din Nisa în legătură cu un caz de evaziune fiscală, va compărea în fața instanței în vederea plasării sale sub investigație judiciară, transmite Agerpres.

Conform sistemului juridic din Franța, plasarea în mod oficial a unei persoane sub investigație conduce de cele mai multe ori la intentarea unui proces judiciar.

O sursă apropiată acestui caz a declarat că ancheta se concentrează pe achiziționarea mai multor reședințe de lux pe Riviera franceză prin intermediul unor companii-fantomă, ceea ce i-a permis lui Kerimov să plătească taxe mai mici statului francez.

Ministerul de Externe rus a precizat marți că Suleiman Kerimov deține un pașaport diplomatic și dispune de imunitate, autoritățile franceze fiind informate în legătură cu aceste aspecte.

Suleiman Kerimov se situează pe poziția 21 în topul celor mai bogați oameni de afaceri din Rusia realizat de revista Forbes, cu o avere netă estimată la 6,3 miliarde de dolari. Familia sa deține controlul asupra celui mai mare producător de aur din Rusia, Polyus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău