Franța, paralizată de o nouă zi de proteste. 1,5 milioane de oameni au protestat joi in țară

  • 06 Decembrie 2019 09:25
Franța, paralizată de o nouă zi de proteste. 1,5 milioane de oameni au protestat joi in țară

Franța se pregătește vineri pentru o nouă zi de haos în transporturi în contextul în care va continua greva generală organizată de principalele sindicate în semn de protest față de proiectul Administrației Emmanuel Macron de reformare a sistemului de pensii, potrivit BBC News.

Se preconizează că traficul feroviar și aerian va fi în special afectat vineri, și doar o mică parte din sistemul de transport al Parisului funcționează. 

Operatorul de transport public din Paris a transmis că greva va dura cel puțin până luni.

Alte sindicate urmează să decidă vineri până când vor continua cu acțiunile de protest. Mai multe sindicate au semnalat că greva începută joi ar putea dura până când Administrația Emmanuel Macron va soluționa revendicările. 

În ziua precedentă, potrivit sindicatelor, aproximativ 1,5 milioane de persoane au participat la protestele organizate în mai multe orașe din Franța, în timpul grevei generale. Ministerul de Interne a comunicat că s-au înregistrat 806.000 de manifestanți, dintre care 65.000 la Paris.

Poliția franceză a fost nevoită să facă uz de gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din orașul Nantes, aflat în vestul țării, ca urmare a unor incidente violente produse joi, transmite mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău