Franța | O linie a metroului parizian paralizată câteva ore, sute de pasageri evacuați

  • 01 August 2018 13:10
Franța | O linie a metroului parizian paralizată câteva ore, sute de pasageri evacuați

O avarie de câteva ore a provocat haos marți seară pe una dintre principalele linii ale metroului parizian, foarte frecventată de turiști, forțând evacuarea a sute de pasageri pe o căldură puternică, relatează miercuri, 1 august, France Presse.

Cinci pasageri au trebuit să fie îngrijiți de pompieri după ce li s-a făcut rău din cauza căldurii, a declarat un purtător de cuvânt al Brigăzii de pompieri din Paris, asigurând că aproximativ 40 de pompieri au fost mobilizați pentru a facilita evacuarea.

Incidentul a avut loc marți la ora locală 20:10 (18:10 GMT) pe linia 1, complet automatizată și care traversează Parisul de la est la vest deservind mai multe obiective turistice din capitala Franței, printre care Luvru, Grădinile Tuileries, Bulevardul Champs-Elysées. Evacuarea pasagerilor s-a încheiat după mai mult de două ore.

Potrivit operatorului de metrou RATP (Regie autonome des transports parisiens), traficul a fost reluat în mod normal miercuri dimineață devreme.

Avaria s-a datorat unei probleme tehnice ce a afectat un tren între două stații din centrul capitalei franceze.

În total, avaria a provocat oprirea a opt trenuri pe linia 1, în timp ce pasagerii au fost evacuați pe trecerea îngustă dintre tren și peretele tunelului, uneori în condiții haotice dezaprobate puternic de mulți internauți pe Twitter.

Acest incident, rar dar nu fără precedent, s-a produs într-un moment când situația revenea lent la normal în gara Montparnasse ce deservește în primul rând vestul țării, complet paralizată vineri de o uriașă pană de curent care a perturbat traficul feroviar în plin sezon estival.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău