Franța | Nivelul apelor Senei, din nou în creștere la Paris

  • 04 Februarie 2018 10:34
Franța | Nivelul apelor Senei, din nou în creștere la Paris

Apele Senei, care au inundat în ianuarie cheiurile din mai multe cartiere din Paris și au perturbat transportul fluvial, au crescut din nou sâmbătă, însă specialiștii se așteaptă la o scădere a nivelului acestora începând de luni, a anunțat Vigicrues, un organism însărcinat cu monitorizarea cursurilor de apă din Franța, informează AFP.

Măsurătorile realizate la Podul Austerlitz, aflat în partea estică a capitalei franceze, indicau o adâncime de 5,45 metri sâmbătă dimineață și aceasta ar putea să ajungă până la 5,60 de metri, au precizat reprezentanții Vigicrues.

Creșterea apelor se explică în principal prin ploile de miercuri, care au ridicat nivelul Senei și al afluenților ei Yonne și Marne, în amonte de Paris.

Nivelul fluviului Sena scăzuse vineri la 5,34 de metri. Pe 29 ianuarie, el înregistrase un vârf de 5,85 de metri, cu patru metri peste media considerată normală, dar mai scăzut față de cel înregistrat în timpul inundațiilor din iunie 2016 (6,10 metri) și foarte departe de recordul absolut de 8,62 metri, măsurat în 1910.

Apele Senei au inundat la sfârșitul lunii ianuarie cheiurile din mai multe cartiere ale capitalei Franței și au perturbat transporturile fluviale: circulația barjelor a fost interzisă pe Sena și o linie de tren care traversează Parisul va rămâne închisă cel puțin până la data de 10 februarie.

Apele Senei vor reîncepe să scadă la Paris în debutul săptămânii viitoare, însă această scădere prognozată "va fi lentă", a preciat pentru AFP Bruno Janet, un reprezentant al Vigicrues.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău