Franța modifică formatul examenului de bacalaureat din 2020 din cauza pandemiei. Cum vor fi evaluați elevii

  • 03 Aprilie 2020 15:35
Franța modifică formatul examenului de bacalaureat din 2020 din cauza pandemiei. Cum vor fi evaluați elevii

Franța va modifica formatul examenului de bacalaureat din acest an din cauza îngrijorărilor legate de pandemia de coronavirus, a anunțat vineri ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer, într-o conferință de presă televizată, informează AFP și Reuters.

Astfel, elevii claselor terminale din ciclul liceal care urmau să susțină bacalaureatul general, tehnologic și profesional în Franța vor fi evaluați în acest an doar prin intermediul unor verificări continue, care vor măsura progresele realizate de elevi în însușirea noțiunilor predate în timpul cursurilor și în realizarea temelor de acasă. 

De asemenea, potrivit Reuters, Franța va adopta o procedură de predare în regim intensiv în luna iunie, pentru a recupera materia rămasă nepredată în perioada de izolare la domiciliu.

Școlile, liceele și universitățile franceze au fost închise la începutul lunii martie. Ministrul Jean-Michel Blanquer a spus în aceeași conferință de vineri că revenirea elevilor în școli la începutul lunii mai reprezintă deocamdată "doar o ipoteză", scrie Agerpres și digi24.
În acest an, 730.000 de elevi francezi trebuie să susțină examenul de bacalaureat, ale cărui probe finale sunt organizate în mod tradițional în luna iunie.

"Am eliminat o situație mixtă", ce ar fi constat în asocierea verificării continue cu susținerea uneia sau a două probe scrise la sfârșitul anului, "deoarece nu putem să garantăm într-o manieră absolută organizarea probelor scrise", a explicat ministrul francez al Educației.

Astfel, pentru bacalaureatul din acest an, vor fi luate în calcul notele obținute de elevii claselor liceale terminale în timpul celor trei trimestre, fără notele acordate în perioada de izolare la domiciliu. Mai multe comitete de armonizare vor analiza toate dosarele elevilor. Ca de obicei, elevii care au obținut medii sub 5 vor avea dreptul să susțină examene de corigență la începutul lunii iulie.

"Este soluția cea mai simplă, cea mai sigură și cea mai dreaptă", a precizat Jean-Michel Blanquer, adăugând că toți elevii vor beneficia de cursuri școlare până în data de 4 iulie.

Este pentru prima dată de la debutul său din 1808 în epoca împăratului Napoleon Bonaparte când celebrul "bac" francez nu va fi organizat în formatul său tradițional. Nici măcar revoltele studenților și muncitorilor francezi din mai 1968 nu au împiedicat susținerea examenului de bacalaureat.

Franța a confirmat până vineri aproape 60.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și a înregistrat 5.387 de decese - al patrulea bilanț ca amploare din lume.

Examenele de sfârșit de an școlar au fost anulate și în alte țări, inclusiv în Marea Britanie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău