Franța | Marine Le Pen va renunța la conducerea partidului său în vederea candidaturii la alegerile prezidențiale din 2022

  • 01 Aprilie 2021 17:24
Franța | Marine Le Pen va renunța la conducerea partidului său în vederea candidaturii la alegerile prezidențiale din 2022

Șefa extremei-drepte din Franța, Marine Le Pen, a confirmat plecarea de la conducerea partidului Adunarea Națională (RN, fostul Front Național), care ar putea avea loc după încheierea verii, în vederea candidaturii sale la alegerile prezidențiale din 2022, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"La următorul congres, nu, deoarece este un congres care va legitima candidatul la alegerile prezidențiale, și trebuie mai întâi să fiu realeasă. Dar apoi, da, deoarece este necesar să nu fiu doar candidata RN", a declarat Marine Le Pen într-un interviu pentru publicația lunară franceză L'Incorrect, care a întrebat-o dacă poate confirma plecarea de la conducerea partidului. L'Incorrect este o publicație apropiată de nepoata sa Marion Maréchal.

"Dată fiind posibilitatea unei victorii (la alegerile prezidențiale - n.r.) care nu a mai fost niciodată atât de mare, trebuie să fiu candidata tuturor celor care vor să ducă lupta națională", a spus ea.

Lidera extremei-drepte a declarat în februarie că se gândește să renunțe la președinția partidului său pentru a fi "candida tuturor francezilor", dar fiind în același timp susținută de mișcarea sa politică.

Potrivit vicepreședintelui partidului, Jordan Bardella, considerat succesorul său, plecarea lui Marine Le Pen de la conducerea RN va avea loc "probabil după încheierea verii".

RN va avea la începutul lui iulie cel de-al 17-lea său congres, la Perpignan (sud), unde ar urma să fie validată, fără surprize, candidatura lui Marine Le Pen la prezidențiale.

Șefa RN și-a luat "concediu" de la președinția partidului și între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale din Franța din 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău