Franța | Marine Le Pen, achitată într-un proces pentru încălcarea legilor privind incitarea la ură

  • 04 Mai 2021 16:13
Franța | Marine Le Pen, achitată într-un proces pentru încălcarea legilor privind incitarea la ură

Politiciana franceză de extremă dreapta și candidată la alegerile prezidențiale Marine Le Pen a fost achitată marți de un tribunal pentru publicarea pe Twitter de imagini cu atrocitățile comise de gruparea islamistă Statul Islamic în decembrie 2015, despre care procurorii susțineau că a încălcat legile privind incitarea la ură, relatează Reuters.

Marine Le Pen a publicat trei imagini, inclusiv una cu cadavrul decapitat al jurnalistului american James Foley, după ce un jurnalist de televiziune i-a comparat partidul cu gruparea SI.

Ea a declarat anterior că a postat pe Twitter imaginile pentru a evidenția absurditatea comparației și a negat că ar fi făcut ceva nepotrivit, afirmând că procesul este unul motivat politic.

Avocații lui Marine Le Pen au spus după audiere că libertatea de expresie a fost protejată.

Sondajele de opinie arată că Marine Le Pen va fi principala oponentă a președintelui Emmanuel Macron în alegerile de anul viitor.

Ea a fost pusă sub acuzare în baza unui articol din codul penal care interzice diseminarea de mesaje violente care ar putea afecta grav demnitatea umană.

Procurorii au cerut o amendă de 5.000 de euro, mult sub sentința maximă de trei ani în închisoare ori o amendă de 75.000 de euro.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău