Franța | Marine Le Pen a refuzat să se prezinte la poliție pentru a fi audiată

  • 24 Februarie 2017 15:24
Franța | Marine Le Pen a refuzat să se prezinte la poliție pentru a fi audiată

Candidata de extremă dreaptă la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, a refuzat să fie interogată de poliție în legătură cu presupuse plăți ilegale acordate unor membri ai echipei sale.

Doamna Le Pen, care neagă că ar fi comis vreo ilegalitate, a declarat că citațiile au scopul de a prejudicia șansele sale la scrutinul prezidențial.

Potrivit corespondenților BBC la Paris, Marine Le Pen a fost citată miercuri, 22 februarie, pentru a se prezenta la poliție, alături de șefa sa de cabinet, Catherine Griset, însă a refuzat, transmițând, prin intermediul avocatului său, că momentul chemării sale la poliție a fost orchestrat, pentru a-i afecta imaginea, înaintea apropiatelor alegeri prezidențiale și că nu există niciun motiv ca interogatoriul să nu fie amânat pentru mai târziu.

În calitate de membru al Parlamentului European, Marine Le Pen beneficiază de un statut conform căruia poliția nu o poate obliga să răspundă la întrebări.

Scandalul se concentrează asupra acuzațiilor potrivit cărora Frontul Național a folosit fonduri ale Parlamentului European pentru a plăti salarii unor oficiali de rang înalt, pentru activități de partid realizate în Franța.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
32,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:2,57 m/s
Tue
27
Wed
31
Thu
31
Fri
31
Sat
32
Arhivă Radio Chișinău