Franța ironizează rata de mortalitate ridicată printre apropiații lui Vladimir Putin, după decesul liderului Wagner

  • 24 August 2023 18:48
Franța ironizează rata de mortalitate ridicată printre apropiații lui Vladimir Putin, după decesul liderului Wagner

Șefa diplomației franceze, Catherine Colonna, a reacționat joi cu ironie la presupusul deces al lui Evgheni Prigojin, șeful grupului paramilitar rus Wagner, remarcând că „rata de mortalitate printre apropiații lui (Vladimir) Putin este extrem de ridicată”, informează AFP, citată de Agerpres.

„Aceasta este o activitate riscantă”, a declarat Catherine Colonna pentru agenția de presă franceză, refuzând să facă alte comentarii.

O anchetă era în curs joi în Rusia asupra accidentului de avion ce a provocat după toate probabilitățile moartea lui Evgheni Prigojin, care a devenit un inamic al Kremlinului după rebeliunea de la sfârșitul lui iunie, ceea ce alimentează speculațiile despre un eventual asasinat.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe a declarat pentru AFP că nu este în măsură să se pronunțe asupra condițiilor prăbușirii avionului, care nu sunt deloc clare.

„Este prea devreme pentru a măsura consecințele presupusei dispariții a lui Prigojin”, a adăugat ministerul francez.

„Dacă această dispariție va fi dovedită, aceasta va fi un element major”, a subliniat ministerul.

„Wagner este o întreprindere criminală, care execută ordinele murdare ale lui Putin în Ucraina și în mai multe țări din Africa, (este) o miliție care trăiește din furturi, jafuri și omucideri. Semnătura lui Prigojin înseamnă sânge și crimă”, a mai afirmat Ministerul de Externe francez.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău