Franța: Incendiu la o rafinărie a companiei Total, pus sub control

  • 14 Decembrie 2019 15:55
Franța: Incendiu la o rafinărie a companiei Total, pus sub control

Un incendiu declanșat în noaptea de vineri spre sâmbătă într-o rafinărie a grupului Total, în nord-vestul Franței, a degajat un volum semnificativ de fum pe o distanță de circa zece kilometri, la est de orașul Havre, dar nu sunt răniți și în cele din urmă focul a fost stăpânit, relatează AFP, preluat de Agerpres.

''În această dimineață, la ora 04:00, un incendiu de petrol brut s-a declanșat în interiorul unității de rafinare a uzinei Total, în comuna Gonfreville l'Orcher. O pompă de circulare a petrolului în rafinărie a luat foc, generând o degajare de fum în zona industrială a portului'', a anunțat prefectura departamentului Seine-Maritime.

Inițial s-a recomandat populației din zonă să rămână în case, dar autoritățile au ridicat ulterior restricțiile, precizând că ''măsurile de evaluare a riscului chimic pentru populație nu au indicat elemente de toxicitate''.

Incidentul survine la o zi după ce autoritățile au permis redeschiderea parțială, puternic contestată, a uzinei Lubrizol din Rouen, o altă instalație industrială din Normandia considerată ca având un risc ridicat de producere a incendiilor și care pe 26 septembrie a fost devastată parțial de un incendiu masiv.

 

Sursa:Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău