Franța: Guvernul vrea să expulzeze ''orice străin'' care a ''comis acțiuni grave''

  • 09 Iulie 2022 19:02
Franța: Guvernul vrea să expulzeze ''orice străin'' care a ''comis acțiuni grave''

Guvernul francez dorește să facă posibilă expulzarea ''oricărui străin'' care a ''comis acțiuni grave'', ridicând în special condiția vârstei de sosire în Franța, a anunțat ministrul de interne Gerald Darmanin într-un interviu acordat sâmbătă ediției online a cotidianului Le Monde.

"În prezent, un străin care a comis acțiuni grave nu este expulzabil dacă el îndeplinește anumite condiții, cum ar fi sosirea pe teritoriul francez înainte de 13 ani", a declarat ministrul, citat de AFP, potrivit Agerpres.

"Vrem să se permită expulzarea oricărui străin recunoscut vinovat de un act grav de către justiție, oricare ar fi condiția de prezență pe teritoriul nostru național", a adăugat el.

Această nouă dispoziție va fi integrată în viitoare lege de orientarea și programare a Ministerului de Interne (Lopmi), care va fi 'prezentata la începutul anului școlar', a spus ministrul.

"Suntem gata să discutăm, să amendăm și să găsim compromisuri cu Republicanii (LR, partidul conservator), cu centriștii și chiar cu o parte a stângii" pentru a face să fie adoptată această lege, a subliniat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău