Franța - Cannes va interzice acostarea navelor de croazieră poluante

  • 24 Septembrie 2019 12:00
Franța - Cannes va interzice acostarea navelor de croazieră poluante

Stațiunea mediteraneană Cannes de pe Coasta de Azur, al patrulea cel mai important port francez în care acostează nave de croazieră, va interzice începând de anul viitor ambarcațiunile poluante în încercarea de a crește calitatea aerului din localitate, relatează marți Reuters, preluat de Agerpres.

Interdicția va viza navele care nu respectă limitarea la 0,1% a conținutului de sulf din combustibilul folosit, iar turiștii aflați la bordul ambarcațiunilor care încalcă aceste reglementări în domeniul mediului riscă să nu poată debarca în localitatea faimoasă în special pentru festivalul internațional de film pe care îl găzduiește anual.

''Nu suntem împotriva navelor de croazieră. Suntem împotriva poluării'', a declarat primarul Cannes, David Lisnard, într-un interviu acordat televiziunii Reuters.

În virtutea politicii Uniunii Europene pentru un aer mai curat, reglementarea privind utilizarea obligatorie a combustibililor marini cu conținut scăzut de sulf este deja aplicată în Marea Baltică, Marea Nordului și în zona Canalului Mânecii și ar putea fi extinsă în Marea Mediterană, notează Reuters.

Navele de croazieră utilizează combustibili care conțin de circa 2.000 de ori mai mult oxid de sulf decât motorina obișnuită, potrivit analistului german în domeniul poluării Axel Friedrich.

''Nu vom mai accepta pasageri de pe nave de croazieră care poluează'', a spus Lisnard.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău