Franța - Belgia, semifinala de cinci stele de la Mondial. Fiecare formație are câte un mare atu

  • 10 Iulie 2018 09:05
Franța - Belgia, semifinala de cinci stele de la Mondial. Fiecare formație are câte un mare atu

Franța - Belgia este prima semifinală de la Mondialul din Rusia (marți, ora 21:00). Mulți specialiști văd duelul drept adevărata finală, în condițiile în care echipa calificată în ultimul act din această confruntare va pleca probabil cu prima șansă în disputa de duminică, de la Moscova. FIFA a făcut o analiză în paralel a punctelor forte avute de cele două formații.

Semifinaliști în 1986, belgienii visează la prima lor finală mondială. Pentru a ajunge în ultimul act, "dracii roșii" trebuie să treacă de Franța, chiar selecționata care i-a învins în finala mică din urmă cu 32 de ani. Ambele echipe au impresionat la actualul turneu final, astfel că puțini pot spune cu certitudine care dintre cele două echipe va fi finalista. Mai jos vă prezentăm marile atu-uri avute de naționalele lui Didier Deschamps și Roberto Martinez, în viziunea FIFA.

Franța: Versatilitatea

Nu cu mult timp în urmă, Didier Deschamps a fost criticat pentru faptul că "Les Bleus" au o mie de fețe și nicio identitate. În fapt, această aparentă carență s-a transformat într-un veritabil atu la Mondialul din Rusia. În grupe, Franța a fost formație pragmatică, apoi contra Argentinei s-a transformat într-o formație extrem de spectaculoasă, pentru ca împotriva Uruguayului să fie extrem de solidă defensiv și de o eficiență maximă. Trei echipe diferite ale Franței? Nu, aceeași, dar capabilă să interpreteze partituri diferite.

Franța știe cum să își adapteze stilul în funcție de adversar, iar această abilitate este una extrem de rară în fotbalul actual. "Les Bleus" pot să joace 4-3-3 un meci, pentru ca în următorul să treacă la 4-2-3-1. Într-unul Deschamps poate să se folosească de statura și detenta lui Giroud, pentru ca în altul să mizeze pe viteza lui Mbappe, care poate destabiliza orice apărare. Așa cum am văzut în timpul acestui turneu final, nu există echipă slabe, chiar și giganți ca Spania sau Germania chinuindu-se încercând să își facă jocul lor obișnuit. Posesia nu asigură însă victoriile, dar opțiunile multiple da. Iar Franța are din plin variante.

Două șuturi pe poartă a avut Franța contra Uruguayului, echipa cu cea mai bună defensivă de la Mondial, ambele având același rezultat: mingea a poposit în plasa porții lui Muslera.

Belgia: spiritul de echipă

Belgienii au sosit în Rusia cu unul dintre cele mai bune loturi, însă cel mai mare succes e că au reușit să stabilească niște conexiuni excelente între marile vedete ale echipei. Acest lucru poate să pară banal, dar e de o importanță capitală, în condițiile în care în trecut nu a fost mereu așa. Forța grupului și bucuria de a juca împreună s-au văzut în două momente cheie: când au fost conduși de Japonia cu 2-0 și apoi în sferturi, cu Brazilia.

Trioul magic Eden Hazard, Kevin de Bruyne și Romelu Lukaku a ieșit la rampă de fiecare dată a fost nevoie de el. Dar, dincolo de ei, Belgia joacă precum o echipă, lucru relevat și de faptul că nu mai puțin de 9 marcatori diferiți și-au trecut numele pe tabela de marcaj la turneul final. Fiecare își joacă partea lui, spre binele echipei. 

Roberto Martinez este omul potrivit la locul potrivit, el fiind arhitectul din spatele jocului și al spiritului de echipă. El i-a făcut pe jucători să înțeleagă că doar uniți pot învinge. I-a învățat să facă sacrificii pentru binele naționalei și să își accepte chiar și statulul de rezervă. Dar când intră pe teren, chiar și jucătorii de pe bancă sunt gata de orice pentru obiectivul final al formației. Toți trag în aceeași direcție.

  • Dacă în trecut Hazard și De Bruyne păreau a fi pe cont propriu în națională, fiecare dorind să își justifice statutul de mare star, în Rusia cei doi au conclucrat de multe ori perfect. Cu doi fotbaliști atât de creativi gata să se pună în slujba echipei, Belgia a reușit să își creeze foarte multe ocazii în Rusia.

10 driblinguri complete a avut Hazard contra Braziliei, în sferturi, mai mult decât toată echipa Selecao.

Echipele probabile (Belgia nu va putea conta pe Meunier, suspendat, în timp ce la francezi revine Matuidi, după absența din sfertul cu Uruguay):

Franța 4-2-3-1

Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez - Pogba, Kante - Mbappe, Griezmann, Matuidi - Giroud

Belgia 3-4-3

Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Chadli, Fellaini, Witsel, Dembele - De Bruyne, Lukaku, Hazard.

Sursa: digisport.ro

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău