Franța: Arestări și confiscări de arme și droguri după violențele de la Dijon, în care au fost implicați ceceni

  • 22 Iunie 2020 18:25
Franța: Arestări și confiscări de arme și droguri după violențele de la Dijon, în care au fost implicați ceceni

Autoritățile franceze au anunțat luni că au arestat încă nouă persoane și au descoperit arme în cursul unei operațiuni în orașul Dijon (est), zguduit recent de violențe în care au fost implicați membri ai comunității cecene, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Nouă persoane au fost reținute și plasate în arest preventiv în cartierul sensibil Grésilles și la Saint Apollinaire, la periferia Dijonului, a comunicat procurorul Eric Mathais.

În cursul operațiunii au fost confiscate trei carabine demontate, saci conținând între 2 și 3 kg de cartușe, tuburi servind ca lansatoare de tiruri de mortiere, arme folosite adesea împotriva forțelor de ordine.

Cu același prilej au mai fost confiscate canabis, cocaină și heroină.

Dijon, oraș calm în mod obișnuit, a fost zguduit de trei nopți de violențe între 12 și 14 iunie, când membri ai comunități cecene au vrut să răzbune agresarea unui adolescent din rândurile acesteia de către locuitori din Grésilles, după spusele lor.

La 15 iunie, bărbați cu cagule, având asupra lor ceea ce păreau arme de asalt și pistoale automate, au făcut o demonstrație de forță în Grésilles, distrugând camere video și incendiind pubele și autovehicule.

Calmul a revenit începând de marți, iar tatăl adolescentului cecen agresat a cerut ca violențele să înceteze.

Vineri, poliția a confiscat, între altele, rășină de canabis și 25 de cocktailuri molotov.

Trei ceceni au fost reținuți săptămâna trecută și se află în arest preventiv. Un al patrulea suspect a fost eliberat sub control judiciar.

Vineri, liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a calificat drept 'corecte' faptele membrilor comunității cecene în Franța, susținând că aceștia au acționat astfel pentru că 'autoritățile locale nu au putut să facă ordine' ele însele.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău