Franța | Aproximativ 140.000 de persoane au manifestat împotriva permisului sanitar

  • 05 Septembrie 2021 12:04
Franța | Aproximativ 140.000 de persoane au manifestat împotriva permisului sanitar

Aproximativ 140.000 de persoane, dintre care aproximativ 18.000 la Paris, au manifestat în diferite orașe din Franța împotriva permisului sanitar, pentru a opta sâmbătă consecutiv, mobilizarea fiind în scădere, potrivit Ministerului de Interne francez, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit ministerului, au avut loc 215 manifestații, dintre care cinci la Paris.

Mobilizarea este în scădere de câteva săptămâni. Weekendul trecut, au fost identificați aproape 160.000 de manifestanți; în urmă cu două săptămâni aproximativ 175.000 și aproape 215.000 în urmă cu trei săptămâni, a indicat ministerul.

''Boicotăm acest permis sanitar (....) vom introduce o a treia doză de boicot. La final, acest permis sanitar va cădea'', a afirmat Florian Philippot, președintele mișcării Patrioții (extremă dreapta).

În timp ce autoritățile au lansat miercuri o campanie de rapel la vaccinarea anti-COVID-19, așa-numita a treia doză, pentru ce mai vârstnici și vulnerabili, Florian Philippot a promis că se va merge ''până la greva generală dacă este necesar'' împotriva acestui permis sanitar.

Pe parcursul manifestațiilor, unii protestatari i-au fluierat pe clienții din baruri și restaurante, numindu-i ''colaboratori'', reluând insulta adresată colaboratorilor francezi ai ocupantului german în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

La Marsilia (sud), mii de oameni au plecat din Portul Vechi, marea majoritate fără mască, purtând steaguri franceze. ''Întotdeauna nu permisului sanitar. Nu discriminării. Nu intimidării: libertate'', se afla înscris pe o pancartă.

În Rennes (vest), manifestații purtau pancarte pe care se afla înscris ''Injecție ARNm, soluție pentru depopulare?''. Manifestații au avut loc și la Montpellier, Lyon, Nisa, Lille, Nantes, Bordeaux sau Strasbourg.

Potrivit unui studiu de consultanță Odoxa Backbone, publicat joi de cotidianul Le Figaro, 67% dintre francezi aprobă permisul sanitar, pe care președintele francez Emmanuel Macron nu a exclus să-l extindă după 15 noiembrie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău