Franța: SUA i-ar fi SPIONAT pe ultimii trei președinți francezi

  • 24 Iunie 2015 14:59
Franța: SUA i-ar fi SPIONAT pe ultimii trei președinți francezi

Franța va trimite un înalt responsabil al serviciilor de informații în Statele Unite ale Americii în zilele următoare pentru discuții legate de dezvăluirile publicate de WikiLeaks.

Conform acestor dezvăluiri, SUA i-ar fi spionat pe ultimii trei președinți francezi, cel puțin între 2006 și 2012, informează Agerpres.

O discuție va avea loc și la Ministerul de Externe, unde șeful diplomației franceze, Laurent Fabius, a convocat-o pe ambasadoarea SUA la Paris, Jane Hartley.

Franța 'nu va tolera nicio acțiune care îi afectează securitatea și protejarea intereselor sale', a comunicat astăzi  președinția franceză, la finalul unei reuniuni de urgență convocate de șeful statului, François Hollande.  

Potrivit documentelor WikiLeaks, dezvăluite marți de cotidianul Liberation, SUA ar fi interceptat, cel puțin în intervalul 2006-2012, comunicațiile ultimilor trei președinți francezi, Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy și François Hollande. 
Dezvăluirile au suscitat astăzi  în Franța condamnări unanime din partea clasei politice, atât a stângii aflate la putere, cât și a opoziției de dreapta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău