Fracțiunea PPDA propune instituirea unui moratoriu pentru an asupra controalelor de stat la întreprinderile mici și mijlocii

  • 16 Decembrie 2019 10:22
Fracțiunea PPDA propune instituirea unui moratoriu pentru an asupra controalelor de stat la întreprinderile mici și mijlocii

Fracțiunea parlamentară a Platformei Demnitate și Adevăr propune instituirea unui moratoriu pentru un an – de la 1 ianuarie până la 31 decembrie 2020 asupra controalelor de stat la întreprinderile mici și mijlocii.

Moratoriul propus se referă la controalele planificate și inopinate, efectuate de organele de stat, inclusiv cele fiscale. Acesta ar urma însă să nu se aplice asupra controalelor efectuate în cadrul urmăririi penale,  de Banca Națională a Moldovei, Curtea de Conturi și de Comisia Națională a Pieței Financiare.

Liderul fracțiunii PPDA, Alexandru Slusari, a precizat că această inițiativă este doar una dintr-o paletă mai largă de proiecte menite să sprijine sectorul IMM-urilor.

În 2018 în Rep. Moldova funcționat 55,7 mii de întreprinderi mici și mijlocii, care reprezentau peste 98% din numărul total de întreprinderi. Acestea asigurau locuri de muncă pentru 61% din salariați și au înregistrat venituri din vânzări de aproape 145 de milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău