Fracțiunea Platforma DA a transmis proiectul moțiunii de cenzură deputaților PAS

  • 10 Iunie 2020 08:15
 Fracțiunea Platforma DA a transmis proiectul moțiunii de cenzură deputaților PAS

Fracțiunea Platforma DA a transmis proiectul moțiunii de cenzură împotriva „Guvernului Dodon” deputaților de la fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Despre aceasta a anunțat pe Facebook vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, citat de IPN.

„Sperăm că colegii noștri, precum și toți cetățeni conștienți înțeleg foarte bine că dacă rămâne cabinetul de miniștrii Chicu, atunci acest dezmăț va dura până la primăvară. Dacă, după scrutinul prezidențial, vor urma alegeri parlamentare anticipate, înseamnă ca actuala garnitura guvernamentală, fie și interimară, va gestiona Moldova undeva până în aprilie-mai 2021”, a relatat Alexandru Slusari.

Vicepreședintele Platformei DA consideră că cei care pledează pentru alegerile parlamentare anticipate în anul curent, urmează să spună oamenilor deschis și onest că pentru asta e nevoie ca pentru minim șase luni țara să rămână fără un guvern plenipotențiar, întrucât, doar demisia guvernului și imposibilitatea votării unui alt cabinet de miniștrii provoacă alegeri anticipate.

„Platforma DA propune o alternativă reală, asumându-și guvernarea și toate riscurile aferente. Nu acceptăm formula - cu cât mai rău în țară, guvernată de oponentul nostru politic, cu atât mai bine pentru noi!”, a mai spus Alexandru Slusari.

Anterior, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a declarat în cadrul unei emisiuni TV că Partidul Acțiune și Solidaritate nu va susține în condițiile actuale demiterea Guvernului condus de către prim-ministrul Ion Chicu. Potrivit lui, aceasta a fost poziția formațiunii în urma unei întrevederi care a avut loc la Parlament între reprezentanții PAS și Platforma DA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău