Fracțiunea BCS solicită excluderea mai multor proiecte de pe ordinea de zi

  • 13 August 2021 11:23
Fracțiunea BCS solicită excluderea mai multor proiecte de pe ordinea de zi

Deputații din fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor solicită retragerea mai multor proiecte de lege incluse pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 13 august. Printre acestea se numără inițiativele ce vizează desemnarea directorului Centrului Național Anticorupție, Legea procuraturii, cea care vizează Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), dar și alte inițiative ce aparțin deputaților din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, transmite IPN.

În debutul ședinței, deputatul BCS, Vasile Bolea, a solicitat excluderea de pe ordinea de zi a proiectului care prevede o nouă modalitate de numire a directorului CNA.

Fiind supusă votului, această propunere nu a întrunit numărul necesar de voturi.

De asemenea, deputatul a solicitat excluderea proiectului ce vizează modificarea legislației cu privire la activitatea CSM și a Consiliului Superior al Procurorilor. Potrivit lui, în lipsa Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției, întoarsă în Parlament de către președintele Maia Sandu, această inițiativă nu poate fi examinată.

O altă solicitare a BCS ține de excluderea de pe ordinea de zi a proiectului care vizează modificarea Legii procuraturii. 

Comuniștii și socialiștii nu au fost de acord nici cu includerea pe ordinea de zi a proiectului de lege pentru modificarea actelor normative ce vizează Autoritatea Națională de Integritate și declararea averii și a intereselor personale.

Niciuna dintre solicitările de excludere a proiectelor de pe ordinea de zi a ședinței plenare nu a fost susținută.

În altă ordine de idei, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că deputații, membri ai Biroului Permanent al legislativului, trebuie să se prezinte la ședințe și să nu le boicoteze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău