FOTO | Ziua Internațională a Tineretului, sărbătorită la Costești, Capitala Tineretului în 2019

  • 11 August 2019 14:53
FOTO | Ziua Internațională a Tineretului, sărbătorită la Costești, Capitala Tineretului în 2019

Tineri din întreaga țară au participat ieri la Ziua Internațională a Tineretului, care s-a desfășurat în incinta Complexului Turistic „Costești” din Costești, raionul Ialoveni, localitate ce deține titlul de Capitală a Tineretului în 2019.

Participanții au avut parte de un program cultural-artistic și educațional divers, cu multiple activități interactive, masterclass-uri, expoziții, concursuri, competiții sportive, ș.a. De asemenea, peste 30 de ONG-uri și Centre de Tineret și-au făcut cunoscut programul de activitate, oportunitățile de voluntariat, dar și cele de dezvoltare personală, arată un comunicat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

La eveniment au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, și secretarul de stat în domeniile tineret și sport, Adrian Băluțel. ,, Ziua Internațională a Tineretului este un prilej frumos pentru vă celebra pe voi – tinerii. Activismul, implicare și munca voastră face acest festival atât de minunat! Totodată, acest eveniment este o ocazie în plus pentru Ministerul Educației, Culturii și Cercetării de a reitera că tinerii sunt o prioritate pentru noi”, a menționat ministrul Liliana Nicolaescu-Onofrei în mesajul său de felicitare.

Evenimentul a fost organizat de A.O. Perspectiva, în parteneriat cu Primăria satului Costești din r-nul Ialoveni, în cadrul Programului Național „Costești Capitala Tineretului 2019” implementat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Ziua Internațională a Tineretului este marcată anual la 12 august, fiind concepută ca un eveniment al tinerilor, organizat și desfășurat cu implicarea tinerilor pentru orientare, dezvoltare, integrare și promovarea de valori și atitudini sănătoase, având drept scop promovarea, motivarea și valorificarea potențialului creator al tinerilor și totodată sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău