FOTO | Zeci de militari ai Armatei Naționale participă la exercițiul multinațional „Platinum Lion 2019”

  • 16 Iulie 2019 12:42
FOTO | Zeci de militari ai Armatei Naționale participă la exercițiul multinațional „Platinum Lion 2019”

50 de ofițeri și sergenți ai Armatei Naționale participă, în aceste zile, la exercițiul multinațional „Platinum Lion 2019”, desfășurat la Baza de instruire Novo Selo din Bulgaria.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Chișinău, militarii moldoveni se antrenează împreună cu colegi din Albania, Bulgaria, Georgia, România, Serbia și SUA.

Exercițiul, programat pentru perioada 8-19 iulie, are ca obiectiv pregătirea participanților pentru misiuni de menținere a păcii și contrainsurgență, creșterea interoperabilității forțelor partenere și consolidarea relațiilor într-un mediu comun de instruire.

Armata Națională participă la „Platinum Lion” începând cu anul 2016.

De notat că participarea Republicii Moldova la exerciții internaționale constituie un element important în sistemul de instruire al Armatei Naționale, care contribuie la menținerea unui nivel optim al pregătirii profesionale a militarilor și al capacității de luptă a subunităților, asigurând, totodată, pregătirea participării militarilor în misiunile de menținere a păcii în zona de securitate din regiunea transnistreană, operațiunea din Kosovo, misiunile ONU, UE și OSCE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău