FOTO | Volumul „Dialogurilor dragostei”, semnat de maestrul Eugen Doga, lansat la Chișinău

  • 20 Aprilie 2017 08:59
FOTO | Volumul „Dialogurilor dragostei”, semnat de maestrul Eugen Doga, lansat la Chișinău

Primul volum de cântece și romanțe „Dialogurilor dragostei”, semnate de maestrul Eugen Doga, inspirate din creația lui Mihai Eminescu și Veronica Micle a fost lansat aseară.

Cartea a apărut într-un tiraj de 500 de exemplare, iar al doilea volum urmează să fie tipărit în viitorul apropiat, transmite IPN. Eugen Doga a declarat că va merge într-un turneu în zona Moldovei de dincolo de Prut, pentru a lansa „Dialogurile dragostei”. El a spus  că lucrarea sa este un semn al iubirii sale pentru cele două personalități.

„Este ceva în genele noastre pentru că nu știm să iubim și nu suportăm dragostea unuia față de altul, ceea ce s-a întâmplat de fapt și cu Mihai Eminescu. Nu s-au întâlnit aceste două ființe îndrăgostite, anume din cauza acestor obstacole. Opera lui Eminescu este un univers și fiecare din noi visează să atingă limitele astrale. În opera celor doi este muzică, atunci când scriau poezii - ei cântau”, a declarat Eugen Doga.

În cadrul spectacolului de lansare a cărții au evoluat elevi ai Liceului „Ciprian Porumbescu” din capitală, soliști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, fiind acompaniați de Orchestra simfonică dirijată de Dumitru Cârciumaru.

Volumul a fost publicat la Editura ”Cartier”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău