FOTO/VIDEO | Unioniștii au revenit în PMAN, pentru a încheia Marșul Centenarului cu o Horă a Unirii

  • 02 Septembrie 2018 13:16
FOTO/VIDEO | Unioniștii au revenit în PMAN, pentru a încheia Marșul Centenarului cu o Horă a Unirii

Câteva sute de unioniști au revenit duminică la amiază în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, la îndemnul organizatorilor „Marii Adunări Centenare”, pentru a încheia Marșul Centenarului cu o Horă a Unirii.

Aceștia poartă un tricolor de 100 de metri lungime, reprezentând cei 100 de ani de la Marea Unire, și au format un cerc, cântând în cor Hora Unirii, relatează corespondentul Radio Chișinău.

Participanții scandează „Unire!” și „România Mare – vechile hotare!”.

Amintim că, câteva mii de unioniști au răspuns sâmbătă apelului organizatorilor Marșului Centenarului și au venit în Piața Marii Adunări Naționale la o manifestație denumită generic „Marea Adunare Centenară”. Paricipanții au mers în marș până la Bariera Sculeni, pentru a încerca să determine autoritățile să permită trecerea câtorva autobuze blocate la marginea orașului, unde însă poliția a intervenit în forță, evacuându-i de partea carosabilă. O parte dintre unioniști au revenit după aceasta în Piața Marii Adunări Naționale.

Seara târziu, câteva zeci de manifestanți care mai erau acolo s-au văzut obligați să părăsească centrul Chișinăului, sub presiunea poliției, care a desfășurat o demonstrație de forță, cu scutieri și blindate. Forțele de ordine, într-un dispozitiv care a depășit cu mult numărul unioniștilor, au făcut un tur al Pieței, ca să arate că pot interveni în orice clipă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău