FOTO/VIDEO | Un tricolor de 100 de metri a unit malurile Prutului la începutul celor 100 de ani de la Marea Unire

  • 01 Ianuarie 2018 07:07
FOTO/VIDEO | Un tricolor de 100 de metri a unit malurile Prutului la începutul celor 100 de ani de la Marea Unire

Un tricolor românesc a fost întins ieri, 31 decembrie, peste malurile Prutului, pentru a întâmpina Centenarul Marii Uniri. Manifestația s-a desfășurat pe podul feroviar în prezent dezafectat care făcea legătura între localitatea vasluiană Fălciu și orașul Cantemir din Republica Moldova.

Mulțimi de oameni din România și Republica Moldova au participat la desfășurarea tricolorului pe un pod feroviar dintre România și Republica Moldova, în dreptul localității Fălciu din județul Vaslui, relatează InfoPrut.ro

„România n-a avut graniță la Prut!”, „Unire”, „Unitate națională”, „Jos hotarul de la Prut!”, „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!” sunt câteva dintre mesajele scandate de unioniști la manifestație.

„Desfășurarea tricolorului peste Prut va fi urmată de alte evenimente prin care vom atrage atenția asupra necesității reîntregirii țării prin unirea României cu Republica Moldova. Solicităm autorităților centrale și județene refacerea podului de la Fălciu atât de necesar economiei locale. Vrem să trecem Prutul și ca să ne plângem ostașii căzuți la Țiganca”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012, organizație membră a Alianței pentru Centenar.

 

Manifestanții au sărbătorit Revelionul 2018 la Casa de Cultură din Fălciu, cu un spectacol de artificii în aer liber, recitaluri folclorice și o masă tradițională.

Evenimentul, organizat de Alianța pentru Centenar, care reunește peste 130 de asociații civice sub mesajul unionist „Basarabia e România”, în parteneriat cu Primăria Comunei Fălciu, este primul din seria de acțiuni care vor marca împlinirea unui secol de la Marea Unire a românilor între granițele unui stat național suveran, precizează sursa citată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău