FOTO/VIDEO | Manifestațiile împotriva votului mixt au continuat și astăzi. Protestatarii vor reveni pe 30 iulie

  • 21 Iulie 2017 16:09
FOTO/VIDEO | Manifestațiile împotriva votului mixt au continuat și astăzi. Protestatarii vor reveni pe 30 iulie

Protestele împotriva sistemului electoral mixt au continuat și astăzi, 21 iulie. După ce au pichetat sediul Reședinței de Stat timp de aproximativ o oră, manifestanții s-au îndreptat în scuarul Parlamentului, unde au fost însoțiți de Andrei Năstase și Maia Sandu, liderii partidelor extra-parlamentare Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate, transmite IPN.

„Am venit să protestăm împotriva lui Plahotniuc și Dodon. Aceștia doi sunt semințe de oameni răi. Ei nu știu a conduce o țară. Ne fură. Tragem alarma ca măcar nepoții noștri să trăiască mai bine. Trebuie să scăpăm de Plahotniuc și Dodon. Dacă nu ne opunem, acești doi indivizi o să ne îngenuncheze și nepoții noștri”, a spus Gheorghe Cauș, locuitor din suburbia Chișinăului.

„Am venit aici să îmi exprim dezacordul cu ceea ce s-a petrecut ieri în Parlament. S-a votat o lege pentru ca să poată bandiții de la guvernare să stea încă mult și bine în fotolii. Dacă nu vom protesta, bandiții se vor simți foarte bine”, a spus Valentina Banaga, locuitoare a orașului Chișinău.


„Protestăm să dăm regimul banditesc jos de la putere. Cu câțiva ani în urmă Igor Dodon era de partea poporului, făceam împreună mitinguri, era contra lui Plahotniuc, acum el s-a aliniat cu acest Plahotniuc și pune țara sub jug. Nu se mai poate de răbdat. Ei își bat joc de oameni, ei spun că lucrează pentru binele poporului, dar nu fac acest lucru, îl fac pentru binele lor”, a spus Eugenia Dogari, locuitoare din Durlești.

În cadrul acțiunii din fața Parlamentului, la propunerea liderului PPDA Andrei Năstase, a fost susținută ideea organizării unui amplu protest pe data de 30 iulie, la ora 12.00, în scuarul Parlamentului. 

Amintim că Parlamentul a adoptat ieri în lectură finală, cu votul a 74 de deputați, modificarea sistemului electoral din Republica Moldova, prin introducerea votului mixt. Examinarea acestui proiect a fost însoțită de două manifestații în fața Legislativului – una a susținătorilor sistemului electoral mixt și alta organizată de opoziția extraparlamentară, care consideră că aplicarea acestuia ar reduce semnificativ probabilitatea desfășurării unor alegeri libere și corecte.

Legea privind modificarea sistemului electoral a fost promulgată de președintele Igor Dodon la doar câteva ore după adoptare, iar astăzi a și fost publicată în Monitorul Oficial, intrând astfel în vigoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău