FOTO/VIDEO | Expoziție cu autospeciale de intervenţie din cele mai vechi timpuri. Copiii au „testat maşinile” şi au făcut poze

  • 17 Mai 15:59

Astăzi 17 mai, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a marcat Ziua Internaţională a Muzeelor prin organizarea unei expoziţii de epocă a autospecialelor de intervenţii aflate în dotarea instituţiei.

Zece  autospeciale de intervenţie care datează din cele mai vechi timpuri au  fost amplasate în Detaşamentul Salvatori şi Pompieri a sectorului Botanica din municipiul Chişinău.

Aici vizitatorii au explorat din tehnica de lichidare a incendiilor, echipamentul de lupă a pompierilor, dar şi costumele din dotare. Sute de copii din mai multe instituţii de învăţămînt din ţară au testat maşinile, urcându-se în cabine şi au făcut poze cu autospecialele de colecţie. Cea mai impresionantă tehnică a fost o autoscară venită din UTA Găgăuzia, care datează din anul 1961.

Această maşină este una decapotabilă şi este funcţională şi la această oră. Pompierii au salvat zeci de vieţi omeneşti folosind scara maşinii, dar şi au participat cu ea  la parade fiind admirată de trecători. Pe lângă expoziţia de epocă, copii au avut parte şi de prezentări tematice la Şcoala Securităţii din incinta detaşamentului. În această subdiviziune, micuţii au aflat mai multe despre incendii şi situaţii excepţionale, dar şi cum se pot proteja de riscuri.

Mai mult, specialiştii le-au vorbit copiilor despre cele mai de epocă maşini şi utilaje de intervenţie în situaţii excepţionale, dar şi despre cele mai devastatoare incendii din istoria ţării noastre. Vizitatorii au admirat dioramele din interior şi au făcut poze la exponate. Ziua Internaţională a Muzeelor a fost marcată pentru prima dată în IGSU şi a avut drept scop informarea societăţii privind activitatea instituției, dar şi istoria dezvoltării în timp a serviciului de salvatori şi pompieri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
29,84 °C
cer fragmentat
Umiditate:38 %
Vint:2,6 m/s
Sun
24 °C
Mon
23 °C
Tue
23 °C
Wed
23 °C
Thu
21 °C

Curs oficial BNM 25 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7985 -0.0000
USD 17.8856 -0.0000
RON 4.1887 -0.0000
UAH 0.7156 -0.0000
RUB 0.2723 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău