FOTO/VIDEO | Expoziție cu autospeciale de intervenție din cele mai vechi timpuri. Copiii au „testat mașinile” și au făcut poze

  • 17 Mai 2019 15:59

Astăzi 17 mai, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a marcat Ziua Internațională a Muzeelor prin organizarea unei expoziții de epocă a autospecialelor de intervenții aflate în dotarea instituției.

Zece  autospeciale de intervenție care datează din cele mai vechi timpuri au  fost amplasate în Detașamentul Salvatori și Pompieri a sectorului Botanica din municipiul Chișinău.

Aici vizitatorii au explorat din tehnica de lichidare a incendiilor, echipamentul de lupă a pompierilor, dar și costumele din dotare. Sute de copii din mai multe instituții de învățămînt din țară au testat mașinile, urcându-se în cabine și au făcut poze cu autospecialele de colecție. Cea mai impresionantă tehnică a fost o autoscară venită din UTA Găgăuzia, care datează din anul 1961.

Această mașină este una decapotabilă și este funcțională și la această oră. Pompierii au salvat zeci de vieți omenești folosind scara mașinii, dar și au participat cu ea  la parade fiind admirată de trecători. Pe lângă expoziția de epocă, copii au avut parte și de prezentări tematice la Școala Securității din incinta detașamentului. În această subdiviziune, micuții au aflat mai multe despre incendii și situații excepționale, dar și cum se pot proteja de riscuri.

Mai mult, specialiștii le-au vorbit copiilor despre cele mai de epocă mașini și utilaje de intervenție în situații excepționale, dar și despre cele mai devastatoare incendii din istoria țării noastre. Vizitatorii au admirat dioramele din interior și au făcut poze la exponate. Ziua Internațională a Muzeelor a fost marcată pentru prima dată în IGSU și a avut drept scop informarea societății privind activitatea instituției, dar și istoria dezvoltării în timp a serviciului de salvatori și pompieri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău