FOTO / VIDEO | Exercițiu de luptă româno-american pe litoralul Mării Negre

  • 19 Martie 2017 13:02
FOTO / VIDEO | Exercițiu de luptă româno-american pe litoralul Mării Negre

Soldații români și americani se antrenează împreună pe litoral. Conform scenariului, trupele au intervenit pe pământ, pe apă și din aer pentru eliberarea bazei militare de la Capu Midia.

Potrivit scenariului, grupări paramilitare au atacat litoralul românesc și baza milizară de la Capu Midia, iar amenințarea se extinde. În pericol sunt două localități aflate la mai puțin de zece kilometri de frontul de luptă. Prima dată, în zonă sunt trimise două avioane MiG 21 Lancer și un elicopter Puma Naval, relatează Digi24

Trupele de la sol sunt acum în pericol. Este trimisă în zonă nava americană USS Carter Hall de la bordul căreia sunt lansate 12 amfibii blindate cu militari americani și români.

Amfibiile au fost trimise să întărească flancul drept al apărării, o zonă vulnerbailă pentru că pe acolo au reușit să pătrundă mai multe grupări paramilitare.

Pentru locotenentul Nathan Chaney, este primul exercițiu internațional, în cei doi ani de când s-a înrolat în marina militară americană.

1st. lt. Nathan Chaney, Marina Militară a SUA: Este întotdeauna bine să te antrenezi cu forțe alături de care este oricând posibil să duci o luptă adevărată.

Și pentru sublocotenentul Mihai Ciobanu a fost primul exercițiu. Săptămâna trecută a terminat cursurile de bază ale Școlii de Aplicații, iar acum a primit misiunea de a conduce una dintre liniile de apărare a țărmului.

Sublt. Mihai Ciobanu, locțiitorul comandantului de companie: Ne-am dispus compania în jur la 800 de metri, cam așa, cum ne-a permis și terenul. A primit limite stânga, limite dreapta și ne-am încadrat compania în aceste limite.

La antrenamentul româno-american participă 1.250 de militari.

Cdor. Ionel Dan Ciocoiu, comandatul exercițiului: Din partea Forțelor Navale patricipă cinci nave, un număr de militari din cadrul Centrului de Scandandri și, de asemenea, din cadrul Batalionului de Infanterie Marină. Din partea Forțelor Terestre participă un pluton de infanterie, iar din partea Forțelor Aeriene, patru avioane MiG21 Lancer.

Cdor. Larry Legree, comandant Grup Amfibiu, SUA: Este minunat că putem lucra cu Forțele Navale Române.

Vă invităm să vedeți mai jos o galerie foto cu imagini realizate de George Călin (Inquam Photos).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău