FOTO/VIDEO | Cutremur puternic în Indonezia, în apropiere de Bali. Cel puțin zece persoane și-au pierdut viața

  • 29 Iulie 2018 08:20
FOTO/VIDEO | Cutremur puternic în Indonezia, în apropiere de Bali. Cel puțin zece persoane și-au pierdut viața

Un cutremur cu magnitudine 6,4 s-a produs duminică în Indonezia, în apropierea insulei Bali, provocând moartea a cel puțin zece persoane, transmite BBC, citat de News.ro

Cutremurul s-a produs cu puțin timp înaintea orei locale 7:00 și a afectat în principal insula turistică Lombok situată la aproximativ 40 de kilonetri este de Bali.

Potrivit Institutului Geologic American (USGS), epicentrul cutremurului a fost înregistrat la 50 km  nord-est de orașul Mataram, în nordul insulei Lombok.

Seismul a fost urmat de mai mult de 60 de replici, unele din ele ajungând la o magnitudine de 5,7, precizează MEDIAFAX.

"Aproximativ 40 de persoane sunt rănite și zeci de case au fost afectate", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al Agenției indoneziene pentru dituații de urgență.

"Estimăm că numărul victimelor va continua să crească, nu avem încă toate datele. Accentul se pune acum evacuarea și salvarea oamenilor. Unii dintre cei răniți sunt încă tratați la clinici", a adăugat oficialul.

"Cutremurul a fost foarte puternic ... și toată lumea a intrat în panică. Am fugit toți afară", a povestit unul dintre localnici pentru AFP. "Toți vecinii au fugit afară din case, iar electricitatea a fost tăiată brusc", a mai spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău