FOTO / VIDEO | Administrația din Găgăuzia triumfă. Focuri de artificii, la Comrat, în cinstea lui Igor Dodon

  • 14 Noiembrie 2016 08:03
FOTO / VIDEO | Administrația din Găgăuzia triumfă. Focuri de artificii, la Comrat, în cinstea lui Igor Dodon

Administrația regională de la Comrat, în regiunea autonomă Găgăuzia, a marcat cu fast și deosebită satisfacție victoria candidatului pro-moscovit, Igor Dodon, în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. O coloană auto, cu participarea bașkanului (guvernatorului – n.red.) Irina Vlah, a trecut pe străzile orașului, însoțită de focuri de artificii.

Echipa bașkanului nu și-a ascuns bucuria, având în vedere că peste 99 la sută din alegătorii din autonomie au votat cu Igor Dodon, potrivit portalului regional Gagauzinfo.md

Prezența la vot în Găgăuzia a depășit cu mult pe cea înregistrată în primul tur al alegerilor prezidențiale, atunci când Comratul a fost printre codași la acest capitol.

De această dată au votat 67 de mii de locuitori ai celor trei raioane care formează autonomia, cu 14 mii mai mulți decât acum două săptămâni, menționează sursa citată.

„Doi ani în urmă, la referendum (ilegal – n.red), noi am votat pentru ca Moldova să fie un stat independent care să colaboreze strâns cu Rusia. Azi, încă o dată, am votat pentru un președinte care va colabora strâns cu toate țările, dar o atenție deosebită o va acorda Rusiei”, a declarat Irina Vlah.

 

Galerie FOTO

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău