FOTO | Tehnică nouă pentru polițiști, procurată cu suportul Uniunii Europene

  • 16 Octombrie 2017 16:57
FOTO | Tehnică nouă pentru polițiști, procurată cu suportul Uniunii Europene

Peste 2000 de polițiști au primit echipament, tehnică de calcul și automobile, procurate în cadrul procesului de reformare a Poliției. Valoarea totală a lotului înmânat luni, 16 octombrie, achiziționat în cadrul Suportului bugetar oferit de către Uniunea Europeană pentru reforma poliției din Republica Moldova este de 30,7 milioane lei.

Astăzi, au fost prezentate și înmânate 54 de vehicule pentru toate cele 203 sectoare de poliție. Peste două mii de unități de tehnică de calcul: computere, imprimante, etc. au fost oferite secțiilor de urmărire penală și investigații, sectoarelor de poliție și unităților de gardă din cadrul inspectoratelor de poliție teritoriale, relatează IPN.

La fel, au fost repartizate peste patru mii de unități de echipament: centuri tactice cu huse pentru cătușe, balonașe cu gaz, tocuri pentru pistol, cătușe, etc.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, a declarat că Poliția dispune de toate instrumentele necesare prin care poate deveni mai eficientă și mai apropiată de cetățeni.

Prin Strategia de dezvoltare a poliției pentru anii 2016 – 2020, semnată și aprobată de Guvern în luna mai a anului trecut, Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției își propun să continue reforma sistemului polițienesc și să alinieze standardele din domeniu la cele internaționale.

Are loc evenimentul de repartizare a unui lot de automobile, tehnici de calcul și echipament special pentru subdiviziunile IGP, achiziționate în cadrul Suportului bugetar oferit de către Uniunea Europeană pentru reforma Poliției /sediul Inspectoratului General al Poliției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău