FOTO | Subdiviziunile teritoriale ANSA au fost dotate cu 35 de mașini noi, procurate cu suportul Băncii Mondiale

  • 23 Februarie 13:38
FOTO | Subdiviziunile teritoriale ANSA au fost dotate cu 35 de mașini noi, procurate cu suportul Băncii Mondiale

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va avea în dotare 35 de unități de transport noi echipate corespunzător pentru desfășurarea atribuțiilor de serviciu. Procedura de predare-primire a automobilelor noi procurate cu suportul partenerilor de dezvoltare se va efectua în două etape. Primele 25 de automobile au fost transmise inspectorilor ANSA, astăzi, iar celelalte zece vor ajunge la destinatari în cursul lunii martie, transmite Radio Chișinău.

Prezent la evenimentul, Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a evidențiat că dotarea ANSA cu unități de transport este necesară pentru ca instituția să fie funcțională și să poată răspundă necesităților cetățenilor.    

Noi cu toții ne dorim un stat funcțional, care prin instituțiile sale să răspundă necesităților cetățenilor și economiei, de aceea reparăm acele legi care le considerăm învechite și eliminăm unele proceduri. Aceste 25 de mașini sunt doar primul lot, mai urmează și altele. Noi suntem alături ca să susținem reformele și modernizarea la fiecare instituții, astfel încât acestea să corespundă cu rigorile secolului XXI”, a declarat Dumitru Alaiba.

FOTO | Subdiviziunile teritoriale ANSA au fost dotate cu 35 de mașini noi, procurate cu suportul Băncii Mondiale

Directoarea de țară a Băncii Mondiale în Rep. Moldova, Inguna Dobraja a remarcat faptul că aceste echipamente nu sunt doar vehicule, ci instrumente de economisire a timpului, dar și a banilor.

Acum, reprezentanții autorităților vor deveni mai rapizi și mai eficienți la îndeplinirea sarcinilor, în timp ce antreprenorii vor primi documentele permisive la cerere chiar la fața locului. Acesta nu este primul proiect de susținere și mă bucur că datorită efortului Băncii Mondiale, dar și a guvernului Rep. Moldova noi simplificăm munca oamenilor și viața antreprenorilor va deveni mai ușoară, cu mai puține rapoarte și cu controale mai predictibile”, a punctat Inguna Dobraja.      

Conducerea ANSA precizează că parcul de automobile de care dispune Agenția era insuficient și învechit pentru a asigura buna desfășurare a controalelor, iar acum , cele 35 de unități de transport noi, vor contribui semnificativ la consolidarea resurselor pentru astfel de activități. Totodată, se va îmbunătăți și interacțiunea cu operatorii din domeniul agroalimentar, a declarat Directorul General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Radu Musteața.

„Avem primul lot de unități de transport destinate inspectorilor din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în număr de 25 de unități de transport dotate, care pot fi conectate la echipamente digitale, inclusiv și frigidere pentru prelevarea probelor. Aceste unități de transport în primul rând trebuie să ne ajute să devenim mai operativi, atât în raport cu operatorii economici, cât și cu consumatorii noștri, atunci când vorbim de acele petiții. Interacțiunea noastră cu operatorii economici trebuie să fie una foarte rapidă și foarte țintită. Cu cât timpul de interacțiune este mai lung, cu atât există riscul ca să apară corupția. Aceste unități de transport vor fi utilizate strict doar pentru controale oficiale și în domeniul de prelevare de probe”, a declarat Radu Musteața.

FOTO | Subdiviziunile teritoriale ANSA au fost dotate cu 35 de mașini noi, procurate cu suportul Băncii Mondiale

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău