FOTO | SIS a depistat o grupare islamistă în nordul R.Moldova

  • 15 Februarie 2017 11:57
FOTO | SIS a depistat o grupare islamistă în nordul R.Moldova sis.md

Serviciul de Informații și Securitate în cooperare cu Procuratura raionului Soroca au realizat un complex de măsuri speciale, orientate la prevenirea propagării ideologiei radicale islamiste și curmarea acțiunilor de păstrare și eventuală comercializare ilegală a armamentului, în rândul unor grupuri etnice din R.Moldova. 

În cadrul acțiunilor procesual penale au fost acumulate dovezi privind intențiile de autoradicalizare a unor cetățeni moldoveni, exprimate prin promovarea în spațiul virtual, inclusiv pe rețelele de socializare, a islamismului extremist și publicarea imaginilor cu arme de foc, se arată într-un comunicat SIS.  

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile figuranților dosarului, au fost depistate și ridicate 2 pistoale ,,Baikal – 442, un pistol ,,Parabellum”, un încărcător la pistol ,,Parabellum” cu 5 cartușe de calibru 9x19 mm, o carabină semiautomată ,,Saiga – 410 K”, calibru 410x76 mm, o carabină de model ,,Mosin”, 123 cartușe de calibru 7,62x54 mm, pentru carabina ,,Mosin”. În cazul în care va fi demonstrată vinovăția  acestora, riscă privațiune de libertate de la 2 la 7 ani. 

SIS atenționează cetățenii R. Moldova privind gravitatea și pericolul promovării ideologiilor radicale, comercializarea, păstrarea ilegală a munițiilor și armamentului, participarea la conflicte și acțiuni militare, și solicită implicarea activă a societății în activități de identificare și comunicarea în adresa organelor de ocrotire a normelor de drept a manifestărilor cu caracter extremist și terorist, sesizate pe teritoriul țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău