FOTO | Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale participă la Exercițiul "Vigilant Catamount" în SUA

  • 15 Iunie 2017 12:10
FOTO | Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale participă la Exercițiul

O delegație din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, participă  la Exercițiul Național "Vigilant Catamount", organizat de către Garda Naționala a Carolinei de Nord, Statele Unite ale Americii.

Subiectul Exercițiului este modul de reacționare și lichidare a consecințelor unui atac terorist. Respectiv, în cadrul exercițiului este simulat un atac terorist, ținta căruia sînt mai multe obiective strategice ale Carolinei de Nord, precum un dig de protecție a unui lac de acumulare, fabrica de hîrtie, o instituție de învățămînt superior etc.

Drept rezultat al atacului, se înregistrează mai multe situații exceptionala, care necesita implicarea forțelor si mijloacelor din domeniul situațiilor de urgență, forțele și mijloacele Gărzii Naționale a Carolinei de Nord, dar și din cadrul mai multor agenții de stat din acea regiune. Astfel, se poate verifica conlucrarea si coordonarea acțiunilor între forțele implicate pentru gestionarea unei situații de criză. La exercițiul dat, sînt antrenate 40 agenții naționale, printre care și Garda Națională a Carolinei de Nord, SUA.

Delegația Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI participă la acest exercițiu, în calitate de observatori, participarea fiind posibilă întrucît Republica Moldova este stat partener cu Carolina de Nord. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău