FOTO | Săptămâna aceasta, angajații Serviciului Vamal au prevenit 26 tentative de transportare ilegală a mărfurilor

  • 01 Octombrie 2021 10:07
FOTO | Săptămâna aceasta, angajații Serviciului Vamal au prevenit  26 tentative de transportare ilegală a mărfurilor

În urma acțiunilor întreprinse în ultima săptămână, angajații Serviciului Vamal au prevenit 26 tentative de transportare ilegală a mărfurilor:

La postul vamal Aeroportul Internațional Chișinău, au fost înregistrate 7 tentative de trafic cu diverse bunuri nedeclarate: materie primă medicamentoasă, articole vestimentare în asortiment, produse igienice și cosmetice, dar și drajeuri în cantități comerciale (494 cutii), valoarea cărora se estimează la 600 000 lei.
 
De asemenea, în perioada vizată, echipele mobile au contracarat, în baza analizei de risc, 6 tentative de trafic ilicit de mărfuri, printre care enumerăm: piese profesionale pentru prelucrarea și stocarea datelor, articole vestimentare pentru adulți și copii, încălțăminte în asortiment, peste 500 kg de cafea boabe, produse de parfumerie, piese auto și scule electrice, accesorii pentru narghilea și alte mărfuri de larg consum, o parte dintre care au fost introduse din regiunea transnistreană cu ocolirea posturilor vamale interne de control, se arată în comunicat.
 
 
Bunuri nedeclarate organului vamal au fost depistate și a posturile vamale Sculeni, Leușeni, Briceni, Costești, Cahul și Ocnița.
 
În consecință, mărfurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor.
Adițional, funcționarii vamali au identificat:
 
- 104 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).
 
- 25 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.
 
 
Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3000 la 4500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău