FOTO | Principele de Monaco a promis sprijin la lichidarea consecințelor intemperiilor

  • 04 Mai 2017 14:27
FOTO | Principele de Monaco a promis sprijin la lichidarea consecințelor intemperiilor

Republica Moldova și Principatul de Monaco au semnat joi, 4 mai, un Acord cadru privind colaborarea pe diferite domenii, în timpul primei vizite la Chișinău a Principelui de Monaco Albert al II-lea. De asemenea, un memorandum de înțelegere a fost semnat între fundația patronată de principe și Ministerul Mediului.

Premierul Pavel Filip a menționat că alte două acorduri, în domeniul economic, urmează să fie semnate în timpul unui forum al oamenilor de afaceri din cele două state. Pavel Filip a menționat importanța pe care o atribuie Chișinăul relațiilor cu Principatul Monaco.

Pavel Filip a mai anunțat că Monaco va sprijini Republica Moldova la lichidarea consecințelor intemperiilor de la sfârșitul lunii aprilie și va contribui la restaurarea Grădinii Botanice.

„Stabilirea relațiilor diplomatice între țările noastre a avut loc în urmă cu aproape 6 ani și mă bucur pentru ocazia oferită de a le reda o nouă impulsiune. Mi-am propus în cadrul vizitei să văd o țară, conducătorii și oamenii ei. O țară care se află la răscrucea a două culturi – latină și slavă – aducătoare de oportunități și de viitor și un popor care în pofida bulversărilor istoriei să-și forjeze propriul destin.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău