FOTO | Pregătirile pentru inaugurarea bradului și Târgului de Crăciun la Chișinău

  • 05 Decembrie 2018 14:54
FOTO | Pregătirile pentru inaugurarea bradului și Târgului de Crăciun la Chișinău

Bradul din Centrul Capitalei va fi inaugurat astăzi. Pentru prima dată este instalat un brad artificial, iar înălțimea acestuia este circa 20 de metri.

Manifestarea cultural-artistică din PMAN va începe la ora 17:30, cu o reprezentație a actorilor Teatrului municipal de păpuși „Guguță".

Inaugurarea Pomului de Crăciun și aprinderea luminilor de sărbătoare este programată pentru ora 18:00. În continuare, municipalitatea va organiza un program distractiv pentru copii, cu participarea tinerilor laureați ai concursurilor internaționale.

Preturile de sector vor amenaja pomi de Crăciun în cele 5 sectoare ale Capitalei.

Și pregătirile pentru deschiderea Târgului de Crăciun sunt în toi. Acesta va fi inaugurat la 15 decembrie. 

Pentru Târgul de Crăciun din strada 31 August, ca și în anul trecut, va fi adus un brad din Carpații României, care este un dar din partea Guvernului de la București. 

Pomul are o înălțime de aproximativ 20 de metri și va fi instalat în preajma Palatului Național „Nicolae Sulac”. O noutate a celei de-a doua ediții a Târgului de Crăciun este roata panoramică, de 20 de metri.

În cadrul târgului, vor fi amplasate două scene – una pentru colective artistice de copii din întreaga țară și una pentru artiștii care vor încinge atmosfera în serile de week-end. Copiii vor putea face turul „orășelului de poveste” cu trenulețul sărbătorilor de iarnă, care va fi un nou element distractiv. Vizitatorii vor putea redescoperi partea spirituală a Crăciunului – în acest an, vizitatorii Târgului de Crăciun vor putea admira Scena Nașterii Domnului, care va fi amplasată în curtea Muzeului de Arte.


Și în acest an, pentru vizitatori va fi amenajată zona de poveste, unde Moș Crăciun îi așteaptă pe cei mici să le asculte poeziile și a le oferi cadouri. Iar în zona de gheață va fi cel cel mai mare patinoar din țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău