FOTO | Pompierii au intervenit pentru a stinge un incendiu de vegetație uscată în orașul Codru
-
24 Iulie 17:30
În dimineața zilei de 24 iulie 2024, pompierii din capitală au intervenit pentru a lichida un incendiu de vegetație, transmite IGSU.
Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 10:36. Potrivit primelor informații, flăcările au cuprins iarba uscată într-o ogradă a unei vile din orașul Codru, strada Sihastrului 90.
La fața locului au fost îndreptate 4 echipe de pompieri. Ajunși, angajații IGSU au stabilit că focul s-a răspândit spre două vile.
În timpul localizării incendiului din interiorul unei vile afectate a fost evacuată o butelie de gaz, astfel fiind evitat riscul producerii unei explozii. Datorită intervenției prompte a pompierilor, proprietarul a unei case a fost evacuat din zona de risc, în timp ce încerca să stingă focarele cu forțele proprii. Acesta a suferit arsuri la membrul superior, fiind preluat de medici la spital, pentru îngrijiri de rigoare.
Arderea a fost localizată la ora 12:07. Pompierii continuă să lucreze pentru lichidarea totală a incendiului.
Focul a distrus în totalitate două vile și vegetația uscată din preajmă.
Cauza și circumstanțele izbucnirii focarelor de ardere urmează a fi stabilite.
În acest sens, IGSU, repetat îndeamnă populația să respecte regulile antiincendiare, în special în perioada caniculară.
Salvatorii amintesc, că incendiile de vegetație pot provoca pagube materiale semnificative și pot duce la pierderi de vieți omenești.
Cetățenii sunt îndemnați să nu dea foc vegetației uscate și gunoiului menajer în vederea curățirii terenurilor agricole și gospodăriilor, precum și în preajma locuințelor.
Oamenii sunt rugați să evite utilizarea focului în preajma lanurilor, spațiilor forestiere, precum și locurilor de agrement cu scopul prevenirii izbucnirii incendiilor pe arii extinse.
În perioada cu temperaturi ridicate și umiditate redusă, flăcările se pot răspândi pe arii extinse. Astfel, cetățenii sunt rugați să nu arunce mucuri de țigară, chibrituri sau alte obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, lanuri cu cereale, dar și în preajma spațiilor forestiere.
Maturii sunt îndemnați să acorde o atenție maximă copiilor și să nu le permită jocul cu focul, sau cu alte surse de aprindere pentru evitarea producerii incendiilor.
În situații excepționale oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.