FOTO | Peste 17 mii de copii au fost instruiți cum să reacționeze în situații de urgență

  • 19 Iulie 2023 12:31
FOTO | Peste 17 mii de copii au fost instruiți cum să reacționeze în situații de urgență

Peste 17 mii de copii au fost instruiți de specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) privind bazele securității vieții. Angajații Inspectoratului au desfășurat măsuri de prevenire a situațiilor de urgență și excepționale, precum și acțiunile în caz de producere a acestora în rândul copiilor, transmite MOLDPRES.

Acțiunile de profilaxie sunt organizate de toate subdiviziunile instituției în raioanele țării și în municipiul Chișinău. Astfel, de la începutul perioadei estivale, angajații IGSU au instruit în domeniul bazele securității vieții 17714 copii din 119 tabere, inclusiv 2182 de cadre didactice.

Salvatorii au prezentat informații teoretice, au organizat lecții demonstrative și ateliere interactive prin care copiii au avut posibilitatea să studieze mai multe despre siguranță, regulile de protecție personală și acțiunile necesare de întreprins în caz de situații de urgență. Totodată, pompierii au informat copiii despre regulile de apărare împotriva incendiilor, le-au vorbit despre acțiunile care trebuie să fie întreprinse în caz de cutremur, incendiu, dar și au oferit micuților sfaturi privind regulile care trebuie să fie respectate în cazul în care rămân singuri acasă. O atenție deosebită a fost acordată siguranței în preajma bazinelor acvatice și prevenirii înecurilor în perioada estivală. Astfel, minorii au fost îndemnați să nu intre în apă de unii singuri, să meargă la scăldat însoțiți de maturi și numai în locurile dotate cu stații de salvare. Mai mult, copiii au avut posibilitate de a-și forma unele deprinderi în vederea acordării primului ajutor medical.

De asemenea, micuții au fost informați despre tehnica și echipamentul din dotarea salvatorilor și pompierilor, cu care zilnic sunt efectuate misiuni de salvare și stingere a incendiilor. 

Cele mai recente măsuri de prevenire a riscurilor în rândul copiilor au fost organizate în taberele de odihnă pentru copii din Vadul lui Vodă, UTA Găgăuzia, Hâncești, Cahul, Cantemir, Căușeni și Soroca.

Acțiuni similare urmează a fi desfășurate în toate raioanele țării pe tot parcursul perioadei estivale, cu scopul promovării siguranței în rândul copiilor și prevenirii riscurilor în vacanța de vară.

Foto: IGSU

img23005753

img23005753

img23005753

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău