FOTO | Orașul Nisporeni a fost dotat cu tehnică modernă și echipamente destinate gestionării deșeurilor

  • 16 Octombrie 08:19
FOTO | Orașul Nisporeni a fost dotat cu tehnică modernă și echipamente destinate gestionării deșeurilor

Orașul Nisporeni a fost dotat cu tehnică modernă și echipamente destinate gestionării deșeurilor. Ministerul Mediului a alocat 1,5 milioane de lei pentru achiziționarea a aproximativ 1000 de tomberoane de diferite dimensiuni, precum și a unei autospeciale de compactare și transportare a deșeurilor.

La evenimentul de predare a tehnicii a fost prezent și Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, care a subliniat că inițiativa este menită contribuie la protecția mediului și la promovarea unui comportament responsabil în rândul cetățenilor.

„Începând cu luna aceasta, cetățenii din Nisporeni vor putea colecta deșeurile în mod separat, o inițiativă menită să contribuie la protecția mediului și la promovarea unui comportament responsabil în rândul cetățenilor. Raionul Nisporeni, alături de raioanele Călărași și Ungheni, face parte din Regiunea de Management a Deșeurilor 5 (RMD 5), unde sunt înregistrate cele mai bune rezultate în cadrul proiectului național „Deșeuri solide în Republica Moldova”,  a spus Sergiu Lazarencu. 

Ministrul Mediului reiterează îndemnul către primari de a pregăti proiectele tehnice și documentația necesară pentru a aplica la finanțare din cadrul Oficiului Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului. Luna aceasta va fi lansat un nou apel în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău