FOTO | O autospecială și cinci mașini ale poliției cu girofarul conectat trec prin traficul din Chișinău. Cum au reacționat șoferii

  • 17 Decembrie 2019 15:10
FOTO | O autospecială și cinci mașini ale poliției cu girofarul conectat trec prin traficul din Chișinău. Cum au reacționat șoferii

O autospecială de intervenție a salvatorilor și pompierilor însoțită de cinci echipaje ale poliției au mers cu girofarul conectat pe străzile capitalei verificând responsabilitatea conducătorilor auto.

Operațiunea „Girofar” a fost efectuată astăzi, 17 decembrie 2019, de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu Inspectoratul Național de Patrulare. 

În trafic șoferii urmau să cedeze trecerea echipajelor speciale și să acorde prioritate autospecialei cu sistemul de semnalizare pornit. Operațiunea a fost efectuată pe artere importante din capitală, iar echipajele au mers pe străzile Calea Orheiului, Petricani, Maihai Viteazul, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, Vasile Alecsandri, Ciuflea, bulevardul Dacia pînă la Aeroport.

Conducătorii auto care nu s-au conformat Regulamentului Circulației Rutiere au fost stopați, iar agenții de circulație le-au întocmit procese verbale conform Codului Contravențional al Republicii Moldova.

Operațiunea „Girofar” are menirea de a responsabiliza participanții la trafic în scopul acordării priorității echipajelor de intervenție cu sistemele de semnalizarea pornite, care efectuează operațiuni de salvare contra cronometru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău