FOTO | Naționaliștii ucraineni ar vrea să-l trimită pe Petro Poroșenko în Găgăuzia

  • 25 Decembrie 2017 10:23
FOTO | Naționaliștii ucraineni ar vrea să-l trimită pe Petro Poroșenko în Găgăuzia

„Corpul Național”, formațiune de extremă dreapta din Ucraina, a afișat duminică pe acoperișul unui centru comercial de pe Maidan (Piața Independenței – n.red.) din Kiev o pancartă cu lozinca „Mișa – în Gruzia, Petia – în Găgăuzia”. Cele două nume sunt diminutivele de la Mihail Saakașvili, fost președinte al Georgiei, în prezent unul dintre liderii opoziției din Ucraina, și Petro Poroșenko, președinte al Ucrainei.

Naționaliștii ucraineni și-au manifestat în acest fel dezacordul față de o acțiune forțelor proprezidențiale de la Kiev, care au ieșit pe 24 decembrie la „o cafea pe Kreșciatik” (bulevardul central din capitala Ucrainei – n.red.).

Câteva sute de persoane și-au adus cafea și prăjituri, cu această ocazie, pentru a se solidariza cu Petro Poroșenko, relatează Ukrainskaia Pravda.

În replică, naționaliștii au întins pancarta și au dat foc la artificii.

Partidul „Corpul Național” este format din foști voluntari ai batalionului „Azov”, care a luptat in războiul din Donbas împotriva separatiștilor pro-ruși, notează Pagina de Rusia.

Actualul președinte ucrainean, Petro Poroșenko. a locuit în copilărie în satul Svetlîi, din raionul Comrat, regiunea autonomă Găgăuzia din Republica Moldova, unde a făcut și primele clase de școală, menționează Gagauzinfo.md. Mai târziu, împreună cu familia, s-a mutat la Bender (Tighina – n.red.), oraș aflat în prezent sub controlul administrației separatiste transnistrene, chiar dacă este în dreapta Nistrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău