FOTO | Ministrul Economiei, Octavian Calmîc, discută la București colaborarea economică și energetică cu România

  • 21 Februarie 2017 15:02
FOTO | Ministrul Economiei, Octavian Calmîc, discută la București colaborarea economică și energetică cu România

Colaborarea bilaterală directă în domeniul energetic, dar și în cadrul diferitor organizații internaționale de specialitate, precum și unificarea eforturilor în realizarea proiectelor de interconexiune a sistemelor energetice ale Republicii Moldova și României au fost discutate marți, 21 februarie, în cadrul întrevederii viceprim-ministrului, Octavian Calmîc, cu Toma-Florin Petcu, ministrul Energiei al României.

Oficialul român a accentuat că autoritățile de la București vor acorda și în continuare tot sprijinul Guvernului Republicii Moldova în realizarea proiectelor de o importanță națională în sectorul energetic.

Octavian Calmîc s-a întâlnit, de asemenea, cu omologul său român, Alexandru Petrescu, cu care a discutat aspectele colaborării comercial-economice dintre Republica Moldova și România și realizarea unor proiecte investiționale comune.

Interlocutorii au convenit să continue dialogul în cadrul unei vizite la Chișinău a ministrului Economiei Alexandru Petrescu în luna martie curent.

În cadrul vizitei sale la București, ministrul moldovean al Economiei are programată și o întrevedere și Ambasadorul SUA în Romania, cu Hans Klemm, care în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova de la București și Camera Americană de Comerț în România (AmCham Romania), au organizat un forum al oamenilor de afaceri americani, aflați în Romania, interesați de realizarea unor proiecte investiționale în Republica Moldova. 

La eveniment și-au anunțat participarea peste 200 de oameni de afaceri, companii și investitori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău