FOTO | Mihai Tudose: Republica Moldova trebuie să continue reformele și parcursul european

  • 21 Iulie 2017 14:09
0%
00:00:00
00:00:00

România va continua să susțină Republica Moldova, dar este necesar să fie continuate reformele și parcursul european, a declarat astăzi la Chișinău prim-ministrul României, Mihai Tudose.

Asistența României acordată Republicii Moldova, proiectele de interconectare energetică, sporirea investițiilor au fost printre principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor cu premierul Pavel Filip, cei doi oficiali stabilind organizarea unei ședințe comune a Guvernelor în această toamnă la Chișinău. 

România va continua să sprijine Republica Moldova, așa cum a făcut-o și până acum, în diverse domenii, scopul principal fiind ridicarea nivelului de trai al oamenilor, a declarat Mihai Tudose după întrevederea bilaterală pe care a avut-o cu Pavel Filip, dar și a delegațiilor de la București și Chișinău.

„În fapt, tot ceea ce face Guvernul din Moldova, tot ceea ce ajută cât poate și Guvernul de la București pentru cetățean, fiindcă aceasta este scopul - din ce am discutat cu domnul prim-ministru - ridicarea nivelului de trai al cetățeanului”, a declarat Mihai Tudose.

Mihai Tudose a mai anunțat că în toamna acestui an va avea loc o ședință comună a celor două guverne. Aceasta va fi prima reuniune de acest gen organizată în Republica Moldova. Șeful executivului de la București a menționat însă necesitatea ca Republica Moldova să continue reformele și parcursul european.

”Este un efort comun, dar este nevoie de continuare, nevoie de stabilitate, fiindcă, altfel, toate eforturile făcute de către Guvernul din Moldova și de către Guvernul din București pentru a ajuta, dacă nu au și o finalitate în câțiva ani, să parcurgem cât mai repede drumul către Uniunea Europeană, pe care este înscris Moldova, este păcat să fi fost toate eforturile inutile”, a spus Mihai Tudose.

Republica Moldova își dorește sporirea investițiilor românești, a declarat premierul Pavel Filip. În acest context, el a invitat companiile românești să participe la privatizările din Republica Moldova. Subiectul interconectării energetice a fost o altă temă discutată de cele două delegații, iar Pavel Filip și-a reiterat speranța că în 2018 va fi finalizată extinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău. De asemenea, se intenționează și interconectarea liniilor electrice.

Relația dintre Republica Moldova nu este doar relația dintre două state vecine, dar este una mult mai specială, a declarat Pavel Filip.

„Nu este o simplă relație între două state vecine, dar este o relație mult mai profundă, o relație de suflet, dacă vreți, până la urmă, pentru că vorbim aceeași limbă, pentru că avem aceeași cultură, pentru că avem aceeași istorie”, a declarat Pavel Filip.

Aceasta este prima vizită a lui Mihai Tudose în calitate de premier în Republica Moldova. În după amiaza acestei zile el se va întâlni și cu președintele Parlamentului Andrian Candu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău