FOTO | Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au găzduit la Palatul Regal o seară dedicată Curajului Civic

  • 18 Noiembrie 2022 15:00
FOTO | Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au găzduit la Palatul Regal o seară dedicată Curajului Civic

Joi, 17 noiembrie 2022, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au găzduit în Sufrageria de Stat de la Palatul Regal o seară dedicată Curajului Civic.

Seara regală a fost dedicată acelor persoane care au demonstrat curaj civic prin realizarea și ducerea la bun sfârșit a meseriei pe care o practică. Evenimentul a adus, în același timp, recunoașterea unor organizații-lider din România și din Republica Moldova, care inspiră respectul societății prin implicarea lor neobosită în binele comunității.
 
 
Majestatea Sa și Principele Consort au oferit recunoșterea onorifică celor ce s-au remarcat fie pentru curaj în situații de risc, fie prin sprijinul umanitar acordat celor aflați în dificultate în perioada grea a pandemiei, fie prin implicarea gravei crize umanitare din Ucraina. Au fost onorați, de asemenea, reprezentanți ai unor organizații salvatoare de vieți omenești.
 
 
Seara Regală dedicată Curajului Civic a fost posibilă datorită inițiativei și implicării doamnei Cătălina Rousseau și BDR Associates.
 
Distincțiile pentru Curaj Civic organizațional și umanitar au mers către Organizația Salvați Copii, reprezentată de doamna Gabriela Alexandrescu, domnul Mihai Gafencu și domnul George Roman.
Distincțiile pentru Curaj Civic în exercitarea meseriei au mers către jurnaliștii și reporterii de război: domnul Paul Angelescu, domnul Mihai Bucșa, domnul Bogdan Vlad, domnul Alexandru Vasilos, domnul Laurențiu Rădulescu, domnul Cosmin Herea, domnul Răzvan Petrescu, domnul Mihai Dumitrașcu, domnul Cristi Popovici, domnul Constantin Pahonțu, domnul Marius Saizu, doamna Alina Grigore, domnul Mihai Florea, domncul Andrei Captarenco si doamna Viorica Tătaru.
 
 
Distincțiile pentru sprijin umanitar acordat refugiaților din Ucraina au fost acordate Organizației Moldova pentru Pace (doamna Olesea Enachi și doamna Carolina Grosu) și Fundației Scheherezade (doamna Wajiha Haris și domnul Mihaail Haris).
 
 
Distincțiile pentru organizațiile salvatoare de vieți au fost acordate către Salvamont Romania (domnul Sabin Cornoiu) și către Rezervația de urși Libearty Zărnesti (doamna Cristina Lapiș, doamna Paula Ciotloș și doamna Sabina Anghel).
 
Distincțiile pentru contribuția și implicarea directă în lupta cu Covid-19 au fost acordate către Organizația Patronală a hotelurilor și restaurantelor din România (domnul Ion Biriș) și către Asociația Adi Hădean (domnul Adi Hădean).
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
3
Fri
0
Sat
-0
Arhivă Radio Chișinău