FOTO | Lozinci de susținere a PD și împotriva blocului ACUM, în fața Parlamentului

  • 07 Iunie 2019 18:14
FOTO | Lozinci de susținere a PD și împotriva blocului ACUM, în fața Parlamentului

Câteva sute de persoane au protestat în Chișinău în fața Parlamentului, dar și în fața sediului Partidului Acțiune și Solidaritate. Protestatarii, care după ce au mărșăluit pe străzile din Capitală, au înconjurat clădirea legislativului. Ei scandează lozinci împotriva blocului ACUM și își manifestă susținerea față de Partidul Democrat. Președintele Organizației Tineretului Democrat a declarat pentru presă că aceste proteste sunt organizate de tinerii democrați și de susținătorii formațiunii.

Manifestanții s-au adunat în această după-amiază în mai câteva locuri din oraș, apoi au mers să protesteze în fața sediului Partidului Acțiune și Solidaritate. Ei s-au arătat nemulțumiți de negocierile dintre socialiști și cei de la blocul ACUM privind o colaborare în Parlament.

Ulterior, manifestanți, au înconjurat clădirea Parlamentului. Acolo ei au scandat lozinci pro Partidul Democrat și au cerut „stabilitate și nu alegeri anticipate”, fără a menționa exact pentru ce au venit să protesteze și cine a organizat manifestația.

Parlamentul a fost împânzit și de reprezentanți ai forțelor de ordine. Președintele Tineretului Democrat, Alexandru Cauia, a declarat pentru presă, că aceste manifestații au fost organizate de susținătorii democraților și de tinerii PD.

Înainte ca protestatarii să ajungă în fața Parlamentului, copreședinta blocului ACUM, Maia Sandu, într-un mesaj video postat pe Facebook, a îndemnat susținătorii ACUM să nu iasă la proteste, pentru a nu se expune pericolului.

Ulterior, în fața protestatarilor, au ieșit unii deputați ai blocului ACUM.

Amintim că potrivit Primăriei Chișinău, Partidul Democrat a rezervat câteva locuri din centrul Capitalei pentru a desfășura manifestații publice, inclusiv în Piața Marii Adunări Naționale, scuarul Parlamentului și spațiul din fața Președinției.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău