FOTO | Lotul cu peste 100 000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 donat de România a ajuns la Chișinău

  • 11 Iunie 2021 19:17
FOTO | Lotul cu peste 100 000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 donat de România a ajuns la Chișinău

Un nou lot, de 100 800 de doze de vaccin anti-COVID-19 de tip AstraZeneca, oferit de România, a ajuns astăzi la Chișinău. Ceremonia de înmânare a donației a avut loc la sediul Agenției Naționale de Sănătate Publică. La eveniment a participat și Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, care a subliniat că donația reprezintă un imens gest de solidaritate pe care România și statele membre ale UE l-au făcut pentru Republica Moldova și poate fi privit și ca parte a efortului „Team Europe” în lupta cu pandemia.

Vaccinarea reprezintă calea cea mai sigură pentru a ieși din această situație neplăcută. Este un prilej foarte bun să încurajăm, să facem, dacă vreți, propagandă procesului de vaccinare în Republica Moldova. Este important ca procesul de vaccinare să fie accelerat și este de asemenea important să știți că acum Republica Moldova are toate cele necesare pentru a reuși să depășească această situație gravă din sănătate.”

 

Ajutorul umanitar conține echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19 și este parte a pachetului de sprijin anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău, la invitația președintei Maia Sandu.

Reamintim că până în prezent, România a oferit Republicii Moldova un număr total de 304 800 de doze de vaccin AstraZeneca, iar cu lotul donat astăzi, numărul total este de 405 600 de doze de vaccin.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău