FOTO | La Chișinău a fost lansat documentarul "Martirul Unirii", dedicat Sfântului preot mucenic Alexandru Baltaga. Proiectul este finanțat de DRRM

  • 28 Septembrie 18:20
FOTO | La Chișinău a fost lansat documentarul

Povestea Sfântului preot mucenic Alexandru Baltaga, martir al Unirii Basarabiei cu România, a fost adusă în lumina reflectoarelor la Chișinău, printr-un nou proiect finanțat de DRRM.

 
Lansarea documentarului "Martirul Unirii" a avut loc, aseară, cu sala plină, la Cinema Odeon, în prezența secretarului de stat al DRRM, Adrian Dupu, alături de Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei și de preasfințitul părinte Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud și a nepoatei preotului Alexandru Baltaga, Mariana Lungu.
 

FOTO | La Chișinău a fost lansat documentarul

 
Producția Trinitas TV aduce în prim-plan viața și sacrificiul protoiereului Alexandru Baltaga, singurul preot din Sfatul Țării care a votat unirea Basarabiei cu România la 27 martie 1918 și unul dintre martirii unirii.
 
„Dacă nu ne cinstim eroii, nu ne cinstim pe noi înșine. Alexandru Baltaga este un exemplu de integritate și sacrificiu, care a plătit cu viața pentru credința sa și pentru unitatea românilor. În aceste vremuri în care avem nevoie de repere morale, este bine să ne uităm spre eroii noștri și să îi prețuim”, a declarat Adrian Dupu.
 

FOTO | La Chișinău a fost lansat documentarul

 
Acest sfânt ortodox basarabean și erou al istoriei naționale va fi canonizat cu prilejul împlinirii în anul 2025 a 100 de ani de la înființarea Patriarhiei Române.
 
Prin finanțarea acestui documentar, DRRM contribuie la consolidarea unității spirituale și identitare a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:5,66 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
11
Wed
15
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău