FOTO | Inaugurarea șantierului de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău

  • 18 Februarie 2019 13:32
FOTO | Inaugurarea șantierului de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău

La Chișinău a fost inaugurat astăzi șantierul de construcție a interconectorului de gaze naturale între România și Republica Moldova pe direcția Ungheni-Chișinău. Lucrările ar putea să fie finalizate până la sfârșitul anului 2019 și costă în jur de 93 de milioane de euro. La eveniment au participat oficiali de la Chișinău și București.

La Chișinău a fost inaugurat șantierul de construcție a interconectorului de gaze Ungheni-Chișinău. Pe lângă construcția conductei este vorba și despre construcția unui complex de clădiri, de unde va fi monitorizat transportul de gaze naturale. De lucrări se va ocupa compania Vestmoldtransgaz, subsidiara Transgaz din R. Moldova. Oficialii prezenți la eveniment au declarat că acest moment este unul istoric.

La inaugurare a participat și viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall. Oficialul a subliniat că grație acestui proiect, în R. Moldova vor fi diversificate sursele de gaze naturale și a subliniat că România va continua să sprijine parcursul european al R. Moldova.

Premierul moldovean Pavel Filip a declarat că gazoductul Ungheni-Chișinău este un obiectiv strategic pentru R. Moldova, pentru că va asigura securitatea energetică a țării.

Realizarea proiectului Ungheni-Chișinău presupune construirea unei conducte de transport de gaze naturale cu o lungime de 110 km. Aceasta va fi o extensie a gazoductului Iași-Ungheni pus în funcțiune în 2014.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău