FOTO | În Chișinău ar putea apărea primul bloc de locuit cu un adevărat parc pe acoperiș, plus un penthouse

  • 10 Iunie 2018 14:52
FOTO | În Chișinău ar putea apărea primul bloc de locuit cu un adevărat parc pe acoperiș, plus un penthouse

Primăria municipiului Chișinău anunță consultări publice a Proiectului „Planul Urbanistic Zonal privind valorificarea terenurilor cuprinse în perimetrul străzilor Macilor - Pajurei - Zimbrului.” Este vorba de un complex rezidențial ce urmează a fi construit în sectorul Rîșcani, în apropiere de parcul cu aceeași denumire.

Potrivit proiectului, aici ar urma să fie ridicat două blocuri de locuit de 9 etaje plus penthouse. Una din clădiri ar urma să aibă o adevărată „pădure” ridicată la înălțime și spații de recreere pentru locuitorii blocului pe acoperiș. Totodată, potrivit conceptului, pomi ar urma să fie „crescuți” chiar la balcoanele locuințelor, men'ionează TVR Moldova.

Autorul proiectului este S.R.L. „Modulprof”, iar beneficiar SRL „Rubus Invest”. Administratorul SRL-ului care vrea să ridice cele două blocuri de locuit este Tomescu Lilian, iar fondatorii companiei sunt Lipcan Adrian, Lipcan Ruxanda, Lipcan Vera, scrie tv8. 

În acest context, Primăria Chișinău anunță consultările publice, care vor avea loc la data de 26 iunie, ora 10:00, în incinta Sălii de festivități a Preturii sectorului Râșcani (str. Kiev, 3). La dezbatere sunt așteptate să participe toate persoanele interesate.

Participanții la dezbatere care se înscriu la cuvânt își vor susține punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului aflat pe ordinea de zi. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de 5 minute pentru fiecare participant.

Recomandările asupra proiectului supus consultării publice pot fi expediate în adresa Preturii de sector: str. Kiev, 3, MD – 2068, pe adresa electronică a Preturii – [email protected]. Persoana de contact – Gh. Arhip, nr. telefon/fax (022) 442132.


Sursa FOTO: Chisinau.md
Sursa FOTO: Chisinau.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău