FOTO | IGSU: Exercițiu de amploare la Spitalul Clinic Republican. A fost simulată o situație excepțională cauzată de un incendiu

  • 25 Noiembrie 2021 20:00
FOTO | IGSU: Exercițiu de amploare la Spitalul Clinic Republican. A fost simulată o situație excepțională cauzată de un incendiu

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a desfășurat un exercițiu în care a fost simulată o situație excepțională cauzată de un incendiu produs în instituția medico-sanitară.

Potrivit scenariului, un incendiu a izbucnit în interiorul spitalului, iar pentru prevenirea și lichidarea arderii la fața locului au fost alertați pompierii. Fumul dens în urma arderii s-a propagat la etajele superioare, iar mai multe persoane au cerut ajutor. Salvatorii au evacuat pacienți și personal medical utilizând auto - elevatorul cu braț cotit. Mai mult, în blocul chirurgical de la etajul II, unde sunt internați pacienți confirmați COVID s-a produs o deflagrație și a fost nevoie de intervenție.

Potrivit unui comunicat, în toate situațiile tactice angajații IGSU și personalul spitalului au făcut front comun pentru evitarea consecințelor devastatoare. Aplicațiile s-au desfășoară în timp real, iar în cadrul exercițiului au fost implicate forțele și mijloacele IGSU în număr de 51 de angajați ai Inspectoratului cu 11 unități de tehnică, dar și 133 de persoane din cadrul instituției medico-sanitare.

Scopul exercițiului este de a îmbunătăți nivelul de pregătire, cooperare și răspuns al personalului spitalului, precum și a echipelor de intervenție ale IGSU în situații excepționale. Pentru evitarea stării de panică și incertitudine, personalul, dar și pacienții spitalului au fost informați prealabil despre acțiunile întreprinse. Astfel, nici un pacient nu a avut de suferit continuând  să primească asistența medicală necesară. Desfășurarea exercițiului va contribui la reacționarea promptă a  instituției medicale în special a secțiilor cu profil Сovid în situații excepționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău